Volei AlbaBlaj direct în grupele Ligii Campionilor. Arcada Galați va evolua în turul preliminar

Echipele angrenate în sezonul viitor în Cupele Europene își vor afla adversarele mâine 26 iunie, când este programată tragerea la sorți la Luxemburg, informează site-ul oficial al Confederației Europene de Volei (CEV). CEV așteaptă peste 170 de echipe care să participe în Cupele Europene din 2020. Tragerea la sorți va fi diponibilă pe EuroVolleyTV, iar pe conturile sociale ale CEV vor fi afișate informații despre echipele participante.

Ediția din anul 2020 a Ligii Campionilor are la start 28 de echipe la masculin și 25 la feminin, toate urmând a se lupta pentru cel mai râvnit titlu din volei european.

Formatul competiției nu este schimbat în comparație cu cel din sezonul trecut, ceea ce înseamnă că 18 echipe din țările de top își încep lupta în runda a 4-a. În runda preliminară se vor lupta zece echipe, printre care și campioana României Arcada Galați. Campioana Portugaliei, Benfica Lisabona nu s-a mai înscris în această competiție din sezonul 2018-2009, preferând Cupa Challenge iar în sezonul trecut a ajuns ăână în semifinalele competiției. După finalizarea rundei a 4-a, opt echipe se vor califca în sferturile de finală și vor continua lupta pentru un loc unui loc la TurneulFinal, care va avea loc la mijlocul lunii mai în 2020.

La feminin Volei Alba Blaj va evolua direct în faza grupelor. Tragerea la sorți pentru următoarea ediție a Cupelor Europene este programată mâine de la ora 13:00 CEST (ora 14.00 ora României). Mai întâi se vor trage la sorți rundele pentru Liga Campionilor 2020, după sitemul revizuit, apoi, se va începe tragerea la sorți pentru Cupa CEV și Cupa Challenge.

 

Rămâne de văzut poziția CEV în legătură cu locația unde va evolua Arcada Galați. Sala Sporturilor „Dunărea” nu îndeplinește condițiile de desfășurare a meciurilor care nu are un minim de 2000 locuri. Pentru a evolua în grupele preliminarii gălățenii ar trebuie să joace într-o sală cu minim 2000 de locuri, iar în grupe capacitatea sălii trebuie sa fie de 3000 de locuri.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV