duminică, august 14, 2022

Volei: Laurențiu Dumănoiu, 23 iunie 1951 – 21 octombrie 2014

by C. Sabău

Laurențiu Dumănoiu, a început să joace volei la Liceul cu Program de Educaţie Fizică şi Sport din oraşul natal, fiind descoperit şi pregătit de prof. L. Stilea. S-a transferat la Clubul Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat Campionatul Național de mai multe ori, precum şi Cupa Campionilor Europeni.

Născut la RM.Vâlcea în 23 iunie 1951, Dumănoiu a făcut parte din echipa Dinamo cu care a câștigat Cupa Cupelor în 1979 și Cupa Campionilor Europeni în 1981. Timp de 14 ani a contribuit la cele ZECE titluri naționale câștigate cu echipa clubului roș-alb. 

A avut peste 70 de prezențe sub culorile României, fiind clasați pe locul al III-a la Jocurile Olimpice de la Moscova, locul al III-lea la Campionatul European din Italia 1971, la cel din Finlanda 1977, iar în 1972 pe locul V la Jocurle Olimpice din Germania.

Dumănoiu s-a retras în 1984

Pe baza rezultatelor excelente obţinute cu echipa de club şi cu echipa naţională de juniori şi de seniori, a fost distins cu titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Laurențiu Dumănoiu (foto, al doilea din dreapta)

Foto: Marius Căta-Chițiga, Dan Gîrleanu, Wiliam Schreiber, Corneliu Oros, Gunther Enescu, Laurențiu Dumănoiu

Pe baza rezultatelor excelente obţinute cu echipa de club şi cu echipa naţională de juniori şi de seniori, a fost distins cu titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii