duminică, iunie 26, 2022

Scrimă: Concursul de Cupă Mondială (spadă feminin) de la Fujairah a fost anulat

by Redacția

Concursul feminin de spadă de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), contând pentru Cupa Mondială de scrimă, a fost anulat ca urmare a decesului preşedintelui EAU, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, a declarat Roxana Bârlădeanu, secretar general al FR de Scrimă,  informează AGERPRES.

România a participat cu patru sportive, Bianca Benea, Cristina Constantinescu, Alexandra Predescu şi Greta Vereş, conduse de antrenorul Robert Rigo, înscrise la individual şi în concursul pe echipe.

Concursul individual a început vineri, iar Bianca Benea (61 mondial), de la CSM Oradea, campioană naţională de tineret, a fost singura care a ajuns pe tabloul principal de 64, după ce a învins-o pe Adele Bogdanov (Israel) cu 15-11 şi urma să lupte apoi cu americanca Hadley Husisian.

În primul tur pe tabloul principal, Alexandra Predescu a fost învinsă de sud-coreeanca Hyein Lee cu 15-13, iar Greta Vereş a pierdut la poloneza Anna Mroszczak cu 10-15.

Liderul Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care a prezidat în ultimele două decenii ascensiunea fulgerătoare a ţării sale pe scena internaţională, a decedat la vârsta de 73 de ani, au anunţat vineri autorităţile, iar ca urmare a declarării doliului naţional turneul internaţional de spadă a fost anulat de autorităţi, iar Federaţia internaţională de scrimă a făcut luni anunţul.

Roxana Bârlădeanu a amintit că Fujairah este a doua competiţie anulată din calendarul internaţional la spadă feminin, după cea de la Soci (Rusia), scoasă din program după invazia rusă din Ucraina. Din cauza programului concentrat, cele două competiţii nu vor mai fi reprogramate.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii