Vișan: „Viziunea mea este de a face voleiul românesc un sport puternic”

Președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, a răspuns acuzațiilor făcute de oficialii clubului UVT Agroland. Președintele clubului timișorean, Horia Cardoș a lansat cîteva acuzații, către Federația Română de Volei, exprimându-și speranța că Gheorghe Vișan, președintele FRVolei va face un pas în spate, prin renunțarea postului de conducere pe care îl ocupă în acest moment.

”Vă amintesc că în acest moment postul este ocupat până la viitoarele alegeri” se arată în comunicatul Federației Române de Volei

“În calitate de Preşedinte al Federaţiei Române de Volei am luat act cu surprindere de declaraţiile domnului Horia Cardoş legate de faptul că, personal aş avea „o atitudine răzbunătoare” faţă de clubul ACS Agroland Timişoara.

Având în vedere că domnul Horia Cardoş face parte din Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei, declaraţiile apărute în presa şi pe site-urile de socializare mă surprind şi mă mâhnesc.

De la început vreau să subliniez atât în numele Federaţiei Române de Volei cât şi al meu personal, că nu există vreun conflict sau mai mult „scandal imens” între Federaţia Română de Volei sau Preşedintele ei şi ACS Agroland Timişoara sau reprezentanţii săi.

Există puncte de vedere diferite – este normal, atunci când o entitate, respectiv Federaţia Română de Volei are în vedere interesul voleiului romanesc şi asigurarea suportului legal pentru cluburi, jucători, arbitrii etc şi o structură sportivă, respectiv ACS Agroland Timişoara, care are în vedere, în primul rând intersul clubului şi apoi al voleiului românesc.” spune domnul Vișan în comunicatul FRVolei.

Gheorghe Vișan îi reamintește președintelui clubului de volei Agroland, Horia Cardoş, care este și membru în Consiliul Director al Federației Române de Volei, ”că în acest moment postul de președinte este ocupat până la viitoarele alegeri”.

“Viziunea mea este aceea de a face voleiul românesc un sport puternic, cu imagine foarte bună, capabil să ajungă unul dintre cele mai puternice şi vizionate sporturi de sală din România!” se mai precizează în comunicatul FRVolei.

Forma integrală a comunicatului FRVolei o găsiți aici 


Reamintim un singur aspect, care în mod cert nu a făcut bine voleiului Românesc în anul 2017:

Federaţia Română de Volei a confirmat că jucătorul Alexandru Muscină, CSU Steaua București, a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) abia pe data de 6 noiembrie 2017, chiar dacă FIVB a trimis comunicatul  cu o lună înainte. Cersemba Alexandru și Andrei Ursache, foști jucători ai echipei Arcada Galați, au fost deasemenea sancționati de către FIVB.

“Am primit luna trecută un document de la FIVB, prin care am fost înștiințat că trei jucători au fost supendați pentru joc și manipulare de rezultate” a declarat Gheorghe Vișan pentru ziarul Gazeta pe data de 30 octombrie 2017.

După ce am publicat articolul despre această speță pe data de 1 noiembrie 2017, (Jucător de volei sancționat de FIVB protejat de FRVolei), pe site-ul FRVolei a apărut abia după cinci zile de tăcere, mai exact pe data de 6 noiembrie 2017 că cei trei jucători sunt suspendați, confirmând astfel că FIVB a sancționat jucatorii. Acest caz a rămas voalat! 

Nu vrem să descurajăm pe nimeni, nu suntem împotriva sportului, ori a voleiului, dar trebuie să întelegem că dacă la nivelul Federației Române de Volei nu se iau măsuri, nu se va schimba nimic în viitorul apropiat.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate