Volei: Fără campioană și retrogradate dacă “îngheţăm” campionatul!

O parte din cele 11 echipe din Divizia A1 la volei feminin au cerut Federației Române de Volei încheierea campionatului feminin și masculin și omologarea clasamentelor după runda a doua a turneului pentru locurile 1 – 6.

Miercuri, 18 martie, la sediul FRVolei se va decide soarta campionatului.

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care îl reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Volei a decis în 12 martie să suspende toate competițiile până în data de 31 martie 2020.

– Care este modalitatea prin care se decide echipa din Divizia A1 la volei feminin care retrogradează?

– De ce trebuie să voteze o echipă din liga feminină pentru cea masculină și invers, când situațiile sunt diferite.

Totuși, s-au disputat doar două runde în partea a doua a campionatului: Rapid Bucuresti (21 jocuri) și Voluntari (22 jocuri) sunt la egalitate în clasament, ambele având 9 puncte. Înghețarea campionatului nu înseamnă că avem o campioană, chiar dacă matematic, Volei Alba Blaj are prima șansă.

– De ce se vrea amestecarea competițiilor: masculin (10 echipe) cu cel feminin (11 echipe) unde în mod clar vom avea o echipă care va retrograda. Cine retrogradează?

În primul eșalon masculin situația este cât se poate de simplă: nu retrogradează nimeni! Arcada Galați, are prima șansă la titlu, în timp ce lupta pentru medaliile de argint și bronz este extrem de strânsă.

Luați exemplul campionatului german, suspendat și fără campioană!

CEV amână toate evenimentele până la o notificare ulterioară

Dacă situaţia COVID-19 s-ar prelungi, nu credem că este corect să „îngheţi” campionatul, să specifici de pe acum cine retrogradează și să anunți o campioană! 

Cererea clubului Volei Alba Blaj postată pe site-ul campioanei

„1. Terminarea Campionatului Naţional de Volei divizia A1 feminin şi masculin începând cu data de 18.03.2020;
2. Omologarea rezultatelor şi clasamentului final al competiţiei în conformitate cu clasamentul stabilit după desfăşurarea ultimei etape din faza a Il-a din play-off respectiv play-out, atât la feminin, cât şi la masculin;
3. Decernarea titlului de Campioană a României, a medaliilor de argint şi bronz, atât la masculin, cât şi la feminin şi stabilirea, pe baza clasamentului final, a echipelor participante în cupele europene, sezonul 2021, în conformitate cu regulamentele CEV;
4. Anularea desfăşurării Cupei României ediţia 2019-2020;
5. Amânarea desfăşurării turneului play-off de promovare în divizia A1 până la data de 22 aprilie 2020, urmând a se lua o decizie în funcţie de situaţia de la acea dată;
6. Amânarea tuturor competiţiilor de copii (minivolei, speranţe, cadete(ţi) şi juniori ) până la data de 22 aprilie 2020, urmând a se lua o decizie în funcţie de situaţia de la acea dată.” se arată în comunicatul echipei Volei Alba Blaj.”

Clubul CSM Târgoviște solicită federației de specialitate, să decidă soarta competiţiilor sportive voleibalistice:

„Clubul nostru solicită, în principal, amânarea luării unei hotărâri la o dată ulterioară zilei de 31.03.2020, urmând ca, până la acel moment, desfăşurarea oricăror activităţi voleibalistice cu caracter competiţional să rămână suspendată;

Clubul nostru solicită, în subsidiar, în măsura în care veţi înţelege, totuşi, să adoptaţi o hotărâre prin care să decideţi soarta competiţiilor sportive voleibalistice, ca această hotărâre să vizeze fie suspendarea Campionatului Naţional de Volei Divizia A1 feminin şi masculin până la momentul încetării măsurilor guvernamentale luate pentru combaterea virusului, respectiv până la momentul încetării stării de urgenţă,  fie terminarea Campionatului Naţional de Volei Divizia A1 feminin şi masculin, fără desemnarea unei campioane şi fără omologarea rezultatelor şi clasamentului final al competiţiei.” se arată în comunicatul echipei CSM Târgoviște.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV