CSM Târgu Jiu continuă campania de achiziții pentru viitorul sezon

CSM Târgu Jiu își continuă campania de achiziții pentru viitorul sezon din Liga Florilor și a ajuns la o înțelegere cu sportica senegaleză, Fanta Keita. Handbalista de 28 de ani, a jucat sezonul trecut pentru Gloria Buzău, evoluează pe postul de inter dreapta. Keita Fanta a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2024-2025.

Noul inter dreapta de la CSM Târgu Jiu nu este la prima experiență handbalistică în România. Ea a jucat timp de două sezoane pentru Gloria Buzău, în perioada 2022-2024.

Jucătoare cu dublă cetățenie, franco-senegaleză, Fanta Keita s-a născut pe 17 octombrie 1995, la Paris. S-a format ca jucătoare la gruparea pariziană US Ivry HB, unde a jucat în perioada 2004-2010. Tot la nivel de junioare a evoluat pentru o altă echipă din capitala Franței, Issy Paris Hand, din 2010 până în 2014. A debutat la nivel de senioare în 2012 pentru Issy Paris, alături de care a a fost finalistă a Cupei Cupelor în 2013 și finalistă în Challenge Cup în 2014. Tot cu Issy Paris Hand, Keita a câștigat Cupa Ligii în 2013 și a fost finalistă(Final 4) a campionatului francez în 2012 și 2014.

În 2014 a urmat transferul la una dintre echipele de tradiție din handbalul francez, Stella Sports Saint-Maur, din regiunea Île-de-France. A evoluat acolo timp de trei sezoane, iar în 2017 a semnat un contract valabil pentru doi ani cu o altă echipă puternică din campionatul Franței, CJF Fleury Loiret Handball. În 2019 a semnat o înțelegere, pentru un sezon, cu clubul Aunis Handball La Rochelle-Perigny. În 2020 părăsește Franța și se transferă în Germania, la formația Bayer Leverkusen, acolo unde a evoluat în perioada 2020-2022. Keita a revenit la clubul din divizia secundă CJF Fleury Loiret Handball în vara anului 2022, pe care l-a părăsit în noiembrie aceluiași an pentru a se alătura SCM Gloria Buzău, în Liga Florilor. La Gloria Buzău a evoluat timp de două sezoane(2022-2024). Cu echipa din Buzău a ocupat locul 5 în sezonul 2022-2023 și a ajuns în turul 3 EHF European League.

Sunt fericită să vin la Târgu Jiu. Am fost de ceva timp în discuții cu oficialii clubului și într-un final am decis să accept oferta venită de la Târgu Jiu. Au fost și alte cluburi care s-au interesat de mine, dar mie mi-a plăcut foarte mult proiectul și discuția pe care am avut-o cu antrenorii de la Târgu Jiu, care m-au convins să semnez. Faptul că unele dintre colegele mele de la Buzău au semnat și ele cu CSM Târgu Jiu a fost un alt punct pozitiv pentru mine să semnez. Vin la Târgu Jiu cu gândul să fac un sezon cât mai bun alături de noile mele colege, alături de noua mea echipă. Știu că la Târgu Jiu este un spirit de echipă foarte bun și cu multă muncă sperăm să ne îndeplinim obiectivele.

FANTA KEITA

Noul sezon va debuta în data de 1 septembrie, cu 14 echipe la start, exact așa cum a fost în ultimii ani. Gorjencele vor juca în deplasare la Buzău în prima rundă.

Primul meci pe teren propriu va avea loc în compania vicecampioanei Rapid București (echipa care la finalul sezonului trecut a trântit meciul cu Măgura Cisnădie) iar a doua confruntare, ,,acasă”, le aduce în orașul lui Brâncuși pe deținătoarele titlului: CSM București.

Gorjencele vor merge în etapa a 3-a în Bănie, pentru duelul oltenesc cu SCM Craiova. Etapa a 4-a va consemna un nou duel pe teren propriu. CSM Târgu Jiu va da piept cu echipa campioană a României, CSM București. În etapele a 9-a și a 10-a, gruparea gorjeană se va confrunta cu echipele promovate din eșalonul secund, CSM Iași și CSM Slatina. Gruparea gorjeană va încheia turul de campionat, pe teren propriu, în compania celor de la Gloria Bistrița

Citește si...

Naționala, fără selecționer! Jenant, FRF a dormit…

Redacția

Centru din Egipt la Arcada Galați

Mircea M

Arcada Galaţi întâlneşte deţinătoarea Ligii Campionilor, Trentino, în 16-le Cupei CEV

Redacția

Minaur va întâlni pe Beykoz în EHF European Cup

Mircea M

Helle Thomsen revine la CSM Bucureşti

Mircea M

Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More