Vâlcea – Zalău, cel mai vechi duel în handbalul românesc

by Redacția
FOTO SCM Rm.Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea va juca azi pe teren propriu, de la ora 18,00 returul cu HC Zalău, după ce în tur echipa pregătită de Bent Dahl a suferit o înfrângere la limită, pe 18 noiembrie 2021, scor 21-20. Înaintea duelului cu echipa pregătită de Gheorghe Tadici, Vâlcea se află pe poziția a treia în clasament, 43 de puncte, în timp ce HC Zalău ocupă locul opt cu 34 de puncte.

Duelul între cele două echipe este cel mai vechi din handbalul feminin românesc, aproximativ 45 de ani .

În primul meci al rundei a 22-a, CSM București a învins-o fără probleme pe Dunărea Brăila.

După meciul de la Zalău oficialul clubului vâlcean, Florin Verigeanu a reclamat atunci arbitrajul lui Radu Iliescu și Doru Manea, atât la FRH, cât și la EHF dar se pare că a uitat de ieșirea lui necontrolată de la Zalău unde a băgat și a scos pe cine a vrut, partida fiind întreruptă câteva minute, duelul fiind televizat. Vâlcea a făcut memoriu după mai multe zile, considerând că arbitrii Doru Pascu Manea și Radu Iliescu au influențat rezultatul publicând pe pagina de socializare un material video de aproximativ 12 minute cu 28 de faze controversate. Comisia Centrală a Arbitrilor a precizat că prestația arbitrilor Manea/Iliescu nu au influențat rezultatul final.

„În legătură cu Hotărârea CCA din data de 06/12/2021, văzând că sunt îndeplinite condițiile art. 25 în baza art. 2.2 raportat la art. 26.3 lit. a), admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de evidență sancțiuni, după cum urmează:

  • CCA a analizat în ședința din data de 06/12/2021 arbitrajului cuplului de arbitri Iliescu Radu și Manea Pascu Doru de la jocul de LNF dintre echipele HC Zalău și SCM Rm. Vâlcea, disputat în data de 18/11/2021 la Zalău și consideră că arbitrajul a fost unul cu multe greșeli pentru un cuplu de arbitri EHF, care a influențat negativ desfășurarea jocului, dar nu a influențat rezultatul final. În consecință, CCA hotărăște sancționarea celor 2 arbitri cu 2 etape suspendare, începând cu data de 08/12/2021, conform art. 80.1 punct 2 lit. a) pentru ”arbitrul care a dat dovadă de necunoașterea sau greșita aplicare a regulilor de joc, care influențează în mod negativ desfășurarea jocului, dar nu influențează câștigarea jocului”. acesta fiind comunicatul FRH.

Cum ar fi ca  toate cluburile să publice materiale video pe paginile de socializare cu greșelile de la fiecare meci??, am avea ce vedea după fiecare etapă!

Avem reguli dar nu sunt respectate de către toate cluburile!

„ În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Manea/Iliescu și al observatorului Horațiu Belu, delegați la jocul de LNF dintre HC Zalău și SCM Rm. Vâlcea din 18/11/2021 la Zalău, Comisia  hotărăște:

– sancționarea oficialului Tungux Aleksandar de la echipa SCM Rm. Vâlcea cu 1.000 lei, dată de achitare 23/12/2021, conform art. 43.3 lit. a) pentru insulte și jigniri aduse arbitrilor.

– sancționarea SCM Rm. Vâlcea cu avertisment, conform art. 68.1 lit. a) pentru conduită neregulamentară a propriilor spectatori.” se arată pe site-ul FRH.

Din păcate handbalul a ajuns un sport în care spectacolul este mai mult prin tribune și pe paginile de socializare decât pe teren, asta cu aportul celor de la TVR care sunt în căutarea senzaționalului.

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 31-30 derby-ul campionatului cu CSM Bucureşti. O greşeală de arbitraj a decis confruntarea, golul victoriei fiind validat deşi mingea nu a trecut de linia porţii, așa ca să scoatem în evidență și alte erori de arbitraj, dar care de data acesta au fost în favoarea vâlcencelor.

Citește și...